Catharina Lindborg

Jag arbetar som Nationell utbildningssamordnare för Vävnadsrådet och därmed samordnar jag utbildningar för läkare och sjuksköterskor inom området organ-, vävnad-, könscell – donation. Mitt arbete medför bl.a. en insikt av att livet är väldigt skört och att det gäller att göra det bästa av den tid vi har här på jordelivet. Det gäller även att ha mod att utmana sig själv samt att ha drömmar kvar att uppfylla.

Ända sedan 2008, året då mitt nya kreativa liv började, då jag för första gången kände den enorma glädje en lerklump kan ge har jag brunnit för att skulptera. Då började min kreativa resa, och för att utvecklas som person och som konstnär gäller det att aldrig sluta att utmana sig själv.

I min barndom var mitt 2:a hem hos min älskade mormor och morfar och i deras hem var det gott om skulpturer och byster som min gammelmorfar Victor Lindborg hade skapat! Han är fortfarande den stora inspiratörkällan för mig, då även han startade sent i livet med sitt skapande.

Efter mina  utbildningar i Montecastello di vibio och Florens har jag blivit inspirerad till att skulptera/måla figurativt. Jag arbetar både med och utan modell. Oftast är det en person/patient som av olika anledningar har berört mig som jag valt att skulptera/måla.